banner-close
Download nu
de KFC-app!
INSTALLEREN

Eerste voortgangsrapport na ondertekenen Better Chicken Commitment door KFC gepubliceerd

KFC neemt het verbeteren van het welzijn van kippen in de hele keten serieus: één jaar na de ondertekening van de Better Chicken Commitment verschijnt vandaag het eerste jaarlijkse voortgangsrapport.

22 juli 2020: Vorig jaar heeft KFC zich als eerste quick service restaurantketen aangemeld voor het Better Chicken Commitment, om het welzijn van de kippen binnen de gehele KFC toeleveringsketen te verbeteren. KFC werkt met verse kip in hun keuken. Daarom zijn onder andere de herkomst en kwaliteit erg belangrijk. En een hoge kwaliteit start met gezonde dieren.

Met dit eerste voortgangsrapport wil KFC zo transparant mogelijk zijn en een overzicht geven van haar toeleveringsketen. Ook laat KFC eerlijk zien welke stappen ze neemt om het welzijn van de kippen te verbeteren.

Naast het inzichtelijk en meetbaar maken van de keten, is één van de belangrijkste lessen uit het rapport dat KFC het niet alleen kan. Er is nog veel werk aan de winkel. Naast KFC en haar toeleveringsketen zijn ook andere voedingsmiddelenbedrijven nodig om vooruitgang te boeken op het gebied van dierenwelzijn.

Bij de publicatie van het rapport zei Ben Lauritz, directeur van KFC Northern Europe: "We zijn trots op deze stap. En blij dat we kunnen laten zien dat we het niet laten zitten bij het ondertekenen van de Better Chicken Commitment alleen. Dit eerste voortgangsrapport helpt ons en onze toeleveranciers om daadwerkelijk voortgang te boeken en het welzijn van kippen te verbeteren. Het geeft een duidelijk signaal af aan iedereen - onze leveranciers, onze teams en onze stakeholders - over wat wij verstaan onder het verbeteren van dierenwelzijn. Meten is weten, dus de cijfers in dit verslag vormen een solide maatstaf voor onze toekomstige vooruitgang. Zo kunnen we blijven werken aan onze missie: de lekkerste kip serveren, ter plekke vers bereid in onze restaurants, afkomstig van kippen die een goed leven hebben gehad.”

Dirk-Jan Verdonk, algemeen directeur World Animal Protection Nederland: “KFC Noord Europa bewijst met deze jaarmonitoring hoe serieus ze dierenwelzijn nemen. We zijn blij met de transparantie die het bedrijf biedt en die het de komende jaren mogelijk maakt om de verbeteringen te volgen door de implementatie van de Better Chicken Commitment. Andere bedrijven kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Ook de wijze waarop KFC Noordwest-Europa samenwerkt met maatschappelijke organisaties verdient lof en zal gaandeweg resulteren in een beter leven voor tientallen miljoenen dieren per jaar”.

Om het volledige rapport te lezen en meer te weten te komen over het huidige welzijnsbeleid van KFC, klik HIER.

Kfc Europa Tekent

Naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen en het verlengen van de maatregelen omtrent corona, zijn wij tot het besluit gekomen de vegetarische kipburger niet meer te serveren. De handelingen die nodig zijn bij het bereiden van deze burger worden uitgevoerd op een manier waarbij het houden van anderhalve meter afstand niet gemakkelijk haalbaar is. Omwille van de gezondheid van de medewerkers is er daarom voor gekozen om de vegetarische kipburger tot uit het assortiment te halen.

Vandaag opent het eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees serveert KFC restaurant Binnenwegplein in Rotterdam alleen maar vegetarische gerechten

Kfc Vega 1

9 maart 2020, Rotterdam - KFC restaurant Binnenwegplein in Rotterdam kleurt groen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees als eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld. Hier zal een uitgebreid en uniek vegetarisch menu geserveerd worden, bestaande uit een Chickenless Burger, Chickenless Bucket, Chickenless Fingerfood, Chickenless Ricebowl, Chickenless Wrap en Chickenless Boxmeals. Tevens is vanaf vandaag de nieuwe Chickenless Chicken Burger in alle KFC-restaurants van Nederland verkrijgbaar. Dit is de eerste vegetarische optie op het vaste menu. Hiermee speelt KFC in op de grote vraag naar vegetarische alternatieven, heel Nederland kan nu de smaak van KFC ervaren, ook flexitariërs en vegetariërs.

Kfc Vega 2

Trix van der Vleuten (CMO KFC Northern Europe) en Mohammed Darabyou (restaurantmanager KFC Akerpoort) bieden de eerste vegetarische KFC bucket bij KFC Binnenwegplein in Rotterdam aan aan Quentin Correia, beter bekend als YouTuber Qucee.

WERELDWIJDE PRIMEUR: KFC gaat tijdens Nationale Week Zonder Vlees volledig vegetarisch

Restaurant in Rotterdam serveert hele week geen kip, enkel Chickenless Chicken

26 februari 2020, Amsterdam - Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de eerste test van Chickenless Crispy Tenders in Nederland.

Kfc Beeld Vega

KFC nu óók voor vegetariërs
“KFC is er voor iedereen, van truckers tot miljonairs. Zo luidt de uitspraak van oprichter Colonel Harland Sanders. Daarom ben ik heel trots dat KFC nu een KFC-waardige vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze zoals KFC betaamt” vertelt Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe. Op 9 maart wordt de Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC menu. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. Dit maakt de KFC Chickenless Chicken Burger net zo smaakvol als de KFC Original Burger. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

Chickenless Crispy Tenders Test
KFC Binnenwegplein in Rotterdam, dat van 9 t/m 15 maart het eerste en enige volledig vegetarische KFC restaurant ter wereld zal zijn, is tevens de testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden, waardoor gasten als eerste kennis kunnen maken met de mogelijke toekomstige toevoeging aan het vegetarische portfolio van KFC. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Bezoek de enige vegetarische KFC ter wereld
De enige vegetarische KFC ter wereld bezoeken? Dat kan alleen van 9 t/m 15 maart, van 10:00-23:00 uur, aan het Binnenwegplein 68 te Rotterdam. Laat je verrassen door het uitgebreide vegetarische menu, dat bestaat uit Chickenless Fingerfood, Chickenless Burger & Chickenless Ricebowl, Wrap, Chickenless Boxmeals en Chickenless Bucket.

Vind dichtstbijzijnde KFC